Monthly Archives: October 2010

Fotografi?

= ??? ??? masih tak dapat untuk mentafsirkannya ??? Maksudnya ialah ” JANGAN KUNCI MINDA” Fenomena atau gejala baru (gejala lama sebenarnya, tetapi diberi nafas baru apabila munculnya dunia Digital) yang menghantui hampir kesemua golongan usia di merata rata dunia, … Continue reading

Posted in Basic Photography infos | 4 Comments

Ilmu untuk dikongsi bersama, bukan buat PEKASAM!!!

Salam wahai blogku yang setia dimaki hamun di caci laci almarikan…dan jugak kepada beberapa insan yang singgah singgah sampai kata dah bosan asyik baca entry sama….nak buat macam mana…to begin with pun…i am not a good writer…buat karangan mengomel 5 … Continue reading

Posted in Tell and Tales of Photography | Leave a comment

Cincin Pengikat Dua Hati

Pemilihan warna, bentuk potongan tepat serlah personaliti wanita CINCIN memainkan peranan penting dalam majlis perkahwinan. Berbandingaksesori lain, cincin bagaikan `kepala’ sama ada dalam adatpertunangan mahupun perkahwinan. Malah, bagi adat merisik, hanya cukupmembawa sebentuk cincin sebagai tanda hasrat hati untuk menyuntinggadis … Continue reading

Posted in Phondok Photography | Leave a comment

Choosing 2nd hand body

taken from a discussion from FB… Abu Dzarr Mohammad Lamappanganro apekah kretiria utama dalam pemilihan kamera dslr 2nd jika kita hendak memilikinya… dari aspek bodynyekah adakah berfungus? dari aspek lensnyekah? dari aspek SCnyekah? sape2 blh tulun… semoga pemilihan kamera 2nd … Continue reading

Posted in Phondok Photography | Leave a comment

Maternity Shots…

Shots taken by C-roll and at Serindit Photo Studio. Editing by me as i took the shoot and burn package only. selalu ambik gambar orang..now…ahhh..hambek…baru ko tau…ingat senang nak kena ambik gambar hahahahaahaha….kudos to all Models out there…aku tak tau … Continue reading

Posted in Yap YaP | Leave a comment

Finally!! Jawapan yang berasas !

over the years…my mind is always troubled by this particular question…i asked many people and i thankful for their answers but those are not answers those are just comments and feedbacks…so after carefully choosing the person to ask (base on … Continue reading

Posted in Phondok Photography | Leave a comment

Garden Photography Camp

Garden Photography Camp at Putrajaya Wetland… limit to 60 seats only, 2 days and 1 night, RM150… hehehehe…this is what i have been waiting the whole year hahahah….LETS DO THIS AGAIN!!!! hahahaahah ehem ehem…. (Alhamdullilah ke atas rezeki Mu ya … Continue reading

Posted in Phondok Photography | Leave a comment

Thank You Full Circle Pix

wOohoO!!!! finally Full Circle Pix accepted me officially to be one of their photographer….are u happy ┬ánik?! err…frankly…its a mixture of both if u must know my dear blog yang sungguh laa kepochi….”what mix feeling?” …. its like this… Full … Continue reading

Posted in Tell and Tales of Photography | Leave a comment

Personal Achievements

since i know that not many people or should i say only a feeeewwww people know the existence of this blog…thats why i dont mind to post this up here. why not share it in facebook? HELL NO….hahahaahah…Why? it is … Continue reading

Posted in Tell and Tales of Photography | 4 Comments

Basic Photography Class at USIM

Alhamdullilah…yesterday was the BPC at USIM, supposedly buat 2 hari…but due to certain circumstances and ada yang tak boleh datang for 2 day, so we all decided to finish it yesterday itself… Thou it was a small class but i … Continue reading

Posted in Phondok Photography | Leave a comment